Tiedostojen varmuuskopiointi tallennettaessa¶
OctoEdit voi säilyttää varmuuskopion tiedoston aiemmasta sisällöstä aina, kun tallennat sen päälle, jottei huono tallennus koskaan maksa sinulle aiempaa versiota. Se on oletuksena pois — kytke se päälle kohdassa Asetukset ▸ Yleiset ▸ Varmuuskopiointi.
Varmuuskopioita tehdään vain, kun tallennat oman asiakirjasi. Aivan uuden tiedoston ensimmäisellä tallennuksella ei ole mitään varmuuskopioitavaa, eikä sisäisistä työkopioista (kuten istunnon tallentamattomien puskurien varastosta) koskaan tehdä varmuuskopioita.
Tilat¶
- Ei käytössä — ei varmuuskopioita (oletus).
- Yksi kopio — yksi
‹nimi›.‹pääte›.bak, joka kirjoitetaan päälle joka tallennuksella. Se sijaitsee alkuperäisen tiedoston vieressä tai varmuuskopiokansiossa, riippuen sijainnista. - Aikaleimatut kopiot — uusi
‹nimi›.‹pääte›.‹VVVV-KK-PP_TTMMSS›.bakvarmuuskopiokansioon joka tallennuksella, joten säilytät historian.
Asetukset¶
Kohdassa Asetukset ▸ Yleiset ▸ Varmuuskopiointi:
| Asetus | Mitä se tekee |
|---|---|
| Tila | Pois / Yksi kopio / Aikaleimatut kopiot. |
| Sijainti | Yhdelle kopiolle: alkuperäisen tiedoston vieressä tai varmuuskopiokansiossa. |
| Kansio | Varmuuskopiokansio (käyttää Aikaleimatut kopiot sekä Yksi kopio, kun sen sijainti on varmuuskopiokansio). Selaa… valitsee sen ja varoittaa heti, jos kansioon ei voi kirjoittaa. |
| Säilytys | Aikaleimatuille kopioille: säilytä viimeiset N kopiota (vanhemmat poistetaan itsestään) tai säilytä kaikki (siivoat itse). |
| Säilytä | Kuinka monta kopiota säilytetään, kun säilytys on »säilytä viimeiset N«. |
Jos varmuuskopiota ei voi tehdä¶
Jos OctoEdit ei voi kirjoittaa varmuuskopiota (esimerkiksi kansio on vain luettava), se ei kirjoita tiedostosi päälle hiljaisesti. Sen sijaan se kysyy, mitä tehdä:
- Tallenna nimellä… — tallenna toiseen tiedostoon (alkuperäiseesi ei kosketa);
- Korvaa ilman varmuuskopiota — tallenna silti, ilman varmuuskopiota;
- Peruuta — pysähdy; mitään ei kirjoiteta.
Tallenna nimellä¶
Tiedosto ▸ Tallenna nimellä… -toiminnon käyttö ei luo varmuuskopiota siitä tiedostosta, jonka päälle tallennat — olet nimenomaisesti valinnut tuon kohteen (tavanomainen »korvataanko tämä tiedosto?« -vahvistus pätee edelleen).